Wellcome Collection

London, UK

Wellcome Trust launched Wellcome Collection in 2007, based in the Trust’s former 1930s headquarters in central London, providing a forum for the public to explore the connections between medicine, life and art.

WilkinsonEyre has transformed the venue, creating new galleries and spaces to meet the overwhelming demand the Collection has enjoyed. The visitor experience is enriched through a more legible public entrance and an expanded atrium.

Crucially, a new dynamic staircase encourages better circulation between the ground and second floors, inviting visitors to the refurbished Research Library, existing and new gallery spaces and a destination restaurant. The redevelopment creates a major new thematic gallery which hosts year-long exhibitions and a dedicated youth events studio space to support a wide range of activities including workshops, performances and discussion events.

The Hub, a new interdisciplinary research centre, and a Science Media Centre, also encourage engagement and collaborations between the scientific community and the public.