St John's Wood Riding School

London, UK

WilkinsonEyre is transforming the St John's Wood Riding School building as a part of the wider St John's Wood Barracks project.

The Grade II listed building, located within the St John's Wood Conservation area, will form the main reception to the new residential development. Together with its new arrival square and adjoining Sanctuary Garden, it will create the key first impression for residents and visitors to the new neighbourhood, and a physical and symbolic focal point for the development.

The refurbished building will provide a 25m indoor swimming pool and health club for visitors and residents.

The new swimming pool and health centre will preserve the heritage of the building and provide an exciting and imaginative design that engages with its illustrious past celebrating the King's Troop and their history.

The choice of materials will embody lightness and translucency, as well as utilise riveted metal panelling to reflect the building's military history.