WilkinsonEyre designed Oxford Maggie’s Centre opens

WilkinsonEyre has completed the latest Maggie’s Centre at Churchill Hospital in Oxford. Inspired by the concept of a tree house, Maggie's Oxford, floats amongst the trees in a small copse on the edge of the hospital grounds. Raised on piloti, it treads lightly on the landscape beneath while the twisting geometry of the architectural form creates internal spaces that are full of gentle movement and light. The design interacts with and embraces nature to provide comfort and reassurance for visitors in their time of need.

Key to the design concept was to create a building that felt warm and friendly. The Centre needed to be tranquil, slightly neutral and not in any way corporate or clinical. This was addressed by the angular geometry of the architectural form which has added movement and life to the spaces within.

Chris Wilkinson said: “Our design encapsulates the philosophy and principles on which the Maggie’s Centres are based - the tree house concept maximises the relationship between the internal space and the external landscape offering discreet spaces for relaxation, information and therapy, it will provide a sympathetic and caring retreat, in tune with its surroundings."

For further information download the full press release.